от ГАБРОВО
ЛИКИЯ с трансфер от Габрово до летище
 
Маршрут: АНТАЛИЯ * МИРА * КУШАДАСЪ * ЕФЕС * ПАМУККАЛЕ * ХИЕРАПОЛИС * АНТАЛИЯ
 
цена от
799 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
 
Дати: 
23.04.2024 г.
ПРОГРАМА:

ЛИКИЯ - ЗЕМЯ НА ЛЕГЕНДИ

 

* АНТАЛИЯ * МИРА * КУШАДАСЪ * ЕФЕС * ПАМУККАЛЕ * ХИЕРАПОЛИС * АНТАЛИЯ

 

23.04.-30.04.2024г.

  

ЦЕНА: 899лв -100лв отстъпка при записване до 27.01.2024г на човек в двойна стая

 

Прочутият с пясъчните си плажове и природни красоти Тюркоазен бряг е най-издадената югозападна част от турското средиземноморско крайбрежие. Тук се е намирало древното царство Ликия, чието най-поразително архитектурно наследство са скалните и монументални гробници.

 

ДЕН 1 | Отпътуване от Габрово за летище София. Полет до Анталия

Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището с "Добре дошли“. В хотела Ви очаква освежителна напитка. Вечеря и нощувка  в района на Анталия.

 

ДЕН 2 |  Мира

Закуска. Обиколката минава по крайбрежната алея, откъдето се откриват чудесни гледки към морето, горите от пинии и назъбените върхове на планината Торос. Ще посетите древния гр. Мира. Тук ще разгледате скалните гробници, които безспорно са сред най-впечатляващите забележителности на Турция.  Гробовете и саркофазите датират от IV век преди Христа. В Мира се намира и църквата на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, където първоначално е бил погребан светецът. Вечеря и нощувка в района на Фетие.

 

ДЕН 3 |  Ликия

Закуска. В този ден ще предприемете незабравимо пътуване с кораб през обраслия с тръстика пейзаж на р. Далян. Само с лодка може да се достигне до края на лагуната, където се намира плажа на костенурките – Изтузу. Тук ще направите почивка за плаж и къпане в морето, след което ще се върнете на брега. Пътуването продължава с автобус до Кушадасъ, където ще прекарате следващите два дни. Вечеря и нощувка  в района на Кушадасъ.

 

ДЕН 4 |  Ефес

Закуска. Предстои Ви посещение на Ефес, един от най-големите древни градове в света, открит при разкопки. Градските съоръжения са се запазили като по чудо.  Античните паметници чакат и Вас да ги преоткриете: градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица на Аркадий, библиотеката на Целз. Амфитеатърът, който е разполагал с 25 000 седящи места, е бил сред най-големите културни средища в Мала Азия по онова време. Вечеря и нощувка в района на Кушадасъ.

 

ДЕН 5 |  Памуккале

Закуска. Пътят до Памуккале (дворец на памука) минава през прекрасна меандрова долина. Типичните за местния пейзаж снежнобели калциеви каскади са възникнали от отлагания на течащите по скалите термални води. Още от древността благодарение на този очарователен природен декор на извора се приписват лечебни свойства. След пристигането имате възможност за топла баня във Вашия термален хотел. Вечеря и нощувка  в Памуккале.

 

ДЕН 6 |  Хиераполис – Анталия

Закуска. Руините на бляскавия древен град Хиераполис, преживял своя разцвет в римско време, се простират над калциевите каскади. Тук се намират основите на храма на Аполон от III в. от н.е. Римският театър е красив и внушителен със своите петдесет стъпаловидни реда от травертин. На връщане за Анталия ще се насладите на превъзходния пейзаж с планината Торос. По пътя ще спрете в работилница за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия процес на тяхното производство (от извличането на суровините – коприна, памук и вълна – до готовия изтъкан килим). Вечеря и нощувка в района на Анталия.

 

ДЕН 7 |  Анталия

Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богат растителен свят. Ще видите Йъвлъ минаре (минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран. Вечеря и нощувка  в района на Анталия.

 

ДЕН 8 |  Полет към дома

Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.Трансфер София-Габрово.

 

I. Цената  включва:

 

- ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ

- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ

- БАГАЖ: 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.

- TРАНСФЕР: летище – хотел – летище (модерен автобус с климатик).

- НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация.

- ХРАНА - 7 богати закуски и вечери.

ВХОДНИ ТАКСИ във всички места според програмата.

- ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

 

II. Цената не включва:

 

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до        70 г.: 24лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.

- Застраховка "Отмяна на пътуването";
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 219,00 лв.

В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор. Препоръчителен минимален бакшиш – 1 евро на ден за екскурзоводско обслужване и шофьор.

-Трансфер Габрово-летище София-Габрово

 

III. Примерни хотели по програмата:


Района на Анталия B BUSINESS HOTEL & SPA 4*                                   
                       
 
Мугла - DALAMAN AIRPORT LYKIA RESORT 4*                    
 
Кушадасъ  -    SIGNATURE BLUE RESORT 4*                                        
                       
ARIA CLAROS BEACH & SPA RESORT 5*              
 
Памуккале ADEMPİRA SPA HOTEL 4*                                        
                       
RICHMOND PAMUKKALE THERMAL RESORT 4* 

 

Програмата Ви гарантира 7 нощувки в 4* хотели.  Поради големия брой пътуващи за всяка от посочените дати, пътуващите ще бъдат уведомени за конкретните хотели, в които ще бъдат настанени, в рамките на две седмици преди началната дата на екскурзията.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ И СЪБИТИЯ, ПРЕДЛАГАНИ ПО ВРЕМЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ТУРИСТИЧЕСКА ЕКСКУРЗИЯ "ЛИКИЯ – ЗЕМЯ НА ЛЕГЕНДИ"


ПОЛЕТ С БАЛОН НАД ПАМУККАЛЕ: 200 Евро
РАЗХОДКА С ЯХТА ДО ОСТРОВ КЕКОВА: 50 Евро (с включен обяд)
ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ХРАМА НА ДЕВА МАРИЯ И СЕЛЦЕТО ШИРИНДЖЕ, С ВКЛЮЧЕН ОБЯД: 50 Евро (посещение на: храма, заедно със запазената къща, където Дева Мария е прекарала последните си дни след бягството си от Йерусалим; село Шириндже, което до Първата световна война е било гръцко. Там ще се запознаете с традиционния бит и култура на едни отминали времена и ще посетите винарска изба, за да дегустирате невероятни, домашно направени вина)
ПОСЕЩЕНИЕ НА АКВАРИУМА В АНТАЛИЯ: 40 Евро


* ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за допълнителните екскурзии, които се предлагат от фирма-партньор на място. Тези екскурзии зависят от броя на записаните участници (мин. 10), както и от климатичните условия. Подробна информация ще получите на място. Плащане само в Евро. Възможни са промени в цените.

 

Условия за плащане:
200 лева депозит при записване и сключване на договор и пълно плащане 45 дни преди заминаване.

Срок за уведомяване при неодстигнат минимален брой туристи по програма:
20 дни преди датата на отпътуване. Офертата важи при минимум записани 20 туристи.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
• От деня, следващ деня на плащане на Депозита до 44 ден преди датата на пътуването – 35% от общата цена на пътуването по Договора
• между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването – 50% от общата цена на пътуването по Договора
• между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването – 70 % от общата цена на пътуването
• между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването – 80 % от общата цена на пътуването
• по-малко от 9 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата цена на пътуването
• смяна или корекция на име се начислява такса спрямо тарифата на авиокомпанията превозвач
 
Необходими документи за пътуването:
• международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
• За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно /от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай/
• За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите 

Забележки:
• Авиокомпанията има правото на смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно
• Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите.
• Туроператорът не носи отговорност за туристи, които не са допуснати от  гранични власти.
Полетно разписание – подлежи на препотвърждение 10 дни преди полета